Valjuksen tila

Kolme Aittaa - - toiminta keskeytetty 12.9.2020 lähtien

 luonnon luksusta veden äärellä

Päärakennuksen lisäksi Valjuksen tilalla sijaitsevat rakennukset (vas.): pihasauna, Maijala, Iikkala, varasto ja Veijola. 
Oulujärven rantamaisemia.
Majoittujien käytössä on ihan rannan tuntumassa hyvin varustettu katettu kesäkeittiö, kauniisti suoraan Oulujärveen avautuva rantapaviljonki sekä monitoimikatos. Tilat muuteltavissa oleskelu tai vaikkapa konserttia varten. Ja luonnollisesti ne lomaan kuuluvat itsestään selvyydet: puulämmitteiset pihasauna ja eräkämpän sauna.

Savusaunan romantiikkaa.


Oulujärven rannalla oleva savusauna lämpiää tilauksesta. Aittojen läheisyydessä sijaitsee siisti ulko-WC, jonka lisäksi myös kotirannassa ja eräkämpällä on luonnollisesti omat mukavuuslaitoksensa.

Pihasauna lämpiää.
Kolme Aittaa on paikka, jossa voi viettää aktiivista eräelämää kalastaen, metsästäen tai lintuja tarkkaillen, mutta myös levätä ja vaikka ihan loikoilla mukavan kirjan vieressä, jos siltä tuntuu.

- "Tämän päivän ihmiset tarvitsevat paikkoja, joissa pähkäillä ilman paineita ja oleilla ilman aikatauluja. Uskon, että Valjuksen tila puitteineen on sopiva paikka niille, joita oravanpyörään juuttuminen uhkaa," tilan isäntä Pentti Huovinen tuumaa.

Eräkämppä läheisellä Kivijärvellä. 

Niiden lisäksi asiakkaidemme käytössä on tyylikäs eräkämppä läheisen, monipuolisena lintujärvenä ja harvinaislaatuisena kosteikkoalueena tunnetun Kivijärven rannalla.

Etäisyyksistä ja sijainnista

Kolme Aittaa -niminen maaseutumatkailuritys sijaitsee Valjuksen tilalla Vaalan kunnan Salmenrannalla, OulujärvelläKajaaniin on matkaa noin 65 km ja Ouluun noin 125 km  - Vaalan keskusta sijaitsee noin 36 km pohjoiseen Salmenrannalta.

Manamansaloon vievälle Alassalmen lossille on noin kilometrin verran.      

Manamansalosta löytyy oivia päiväretkikohteita ja erityisen kaunista jääkauden muovaamaa, Suomessa harvinaista dyynimäistä luontoa.

Katso Hannu Röntyn upeita Manamansalo-kuvia täältä.

Eikä Salmenrannalta ole kuin kivenheitto Rokuan kansallispuiston maisemiin. Rokuan harjualueelle Muhokselle on mukava tehdä päiväretki tai käydä rentoutumassa vaikka alueella sijaitsevassa kylpylässä.

Oulujärvi 
Oulunjärven Ärjänselkä aukeaa Salmenrannan Hukkaniemestä eteläkaakkoon katsottaessa.
Oulunjärvellä aistii ison järven tunnelman. 
Oulujärvi on ollut pitkään suoranainen elinehto alueen ihmisille. Alueella palstaansa hoitanut pienviljelijä ei ole pystynyt elättämään perhettään pelkästään maidolla ja vähäisillä viljelyaloillaan. Sen vuoksi Oulujärvi ja sen suomat kalansaaliit ovat olleet monelle kotitaloudelle aikojen saatossa välttämätön leivän jatke.

Toisaalta Oulujärvi on edustanut turvaa, mutta myös vaaraa. Se on kaunis ja houkutteleva, mutta sen toisinaan myrskyisääkin luonnetta on myös kunnioitettava.

Vesillä ollessasi et välttämättä näe toista rantaa. Salmissa loiskiva aallokko voi olla vielä veneilijän hallittavissa, mutta järven selällä aallot nousevat toisinaan teräviksi ja arvaamattomiksi. Siksi Oulujärveä sanotaankin perustellusti "Kainuun mereksi".
Lähde: Wikimedia Commons

Tällä hetkellä kalaisasta järvestä nousee muikun lisäksi kuhaa, järvilohta, siikaa ja järvitaimenta, ja tietysti  myös taistelunhaluisia haukia ja maukkaita ahvenia.
KUVAT - JP KORPI-VARTIAINEN ©2014  - CC BY-NC-SA 2.0 - https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/